27 Şubat 2015 Cuma

Mercan Dede - "Kadim Zamanlar Makinesi"
Sergisine Yoğun İlgi

Meriç Aktaş Ateş, İnci Aksoy, Mercan Dede(Arkin Ilıcalı), Zeynep Hamedi, H.RızaElibol

Swissôtel Büyük Efes, Ekavart Gallery ve Büyük Efes Sanat işbirliğiyle, Sanat Yöneticiliğini Meriç Aktaş Ateş’in üstlendiği, Mercan Dede’nin “Kadim Zamanlar Makinesi” sergisinin açılış kokteylinde İzmir’in önde gelen isimleri bir araya geldi.

Yarattığı özgün tarzıyla dünya çapında bir müzisyen olan Mercan Dede olarak bilinen Arkın Ilıcalı, görsel sanatlar alanındaki suskunluğunu 2011 yılında ilk kişisel sergisi “Aşıklar Kabilesi” ile bozmuştu. Borusan Müzik Evi'ndeki Carlito Dalceggio ile gerçekleştirdiği Revolution/Revalation sergisi ile altmış binden fazla sanatseverle buluşan Mercan Dede; Montreal'deki sergisinin ardından, sanatçının bugüne kadar gerçekleştirdiği en gizemli çalışmaları içeren “Kadim Zamanlar Makinesi” sergisi, 18 Şubat – 12 Nisan 2015 tarihleri arasında Swissôtel’in Kordon salonunda İzmirlilerle buluşuyor.



EKAV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnci Aksoy ve Borusan Kültür Sanat CEO’su Zeynep Hamedi’nin de davetliler arasında yer aldığı serginin açılış töreninde Mercan Dede; sanatın bir ayna vazifesi gördüğünü dile getirirken, ziyaretçilerin eserlerde kendilerinden bir parça bulmalarını amaçladığını ifade etti. Ünlü sanatçı, bu özel sergiyle her ne kadar zamanla ilgili bir yolculuğa atıfta bulunsa da asıl yolculuğun zaman içerisinde kişilerin kendini bulması olduğunu sözlerine ekledi. Mercan Dede’nin kırka aşkın tuval üzeri karışık teknik olarak çalıştığı eserleri ve Arzu Kaprol’un bu özel sergi için Mercan Dede’yle birlikte hazırladığı Buda heykeli ise açılış kokteyline katılan konuklar tarafından büyük ilgi gördü.