1 Mart 2015 Pazar

22. İzmir Avrupa Caz Festivali' nde İki Sergi


İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali’ni 5- 21 Mart 2015 tarihleri arasında yapılıyor.
Festival süresince İzmirli caz severler; İtalya’dan Paolo Di Sabatino Trio, Lüksemburg’dan KhalifeSchumacherTristano, Avusturya’dan Mario Rom‘s Interzone, Slovakya’dan Hanka Gregusova & Ondrej Krajnak Duo ve Romanya’dan Maria Raducanu Quartet’in de aralarında bulunduğu Avrupa Cazının önemli isimlerini dinleme fırsatı bulacaklar.

İzmir Avrupa Caz Festivali yirmi ikinci yılında halka açık etkinlikleriyle daha çok sayıda izleyiciye ulaşmayı hedefledi. AASSM Fuayesindeki halka açık konserlerin yanı sıra bu yıl ilk kez yapılacak Caz Filmleri maratonu ile caz ve sinemaseverler bir araya gelecek.

Açık Caz Atölyesi Konseri, Festivalin geleneksel Caz Semineri, İçerik dergisi Grubunun yönetiminde Jazzine Fanzin Üretim Atölyesi, Edit Cafe’deki Rendezvous: Moda, Tasarım ve Caz etkinliği ile Panda Müzik’teki Cazlı Öğle Kahvesi de halka açık etkinlikler arasında yer alacak.


Bu etkinliklerin dışında festival, iki güzel sergiye de ev sahipliği yapıyor:


Aykut Uslutekin - "Caz' ın Büyüsü" - Fotoğraf Sergisi:
Aykut Uslutekin'nin fotoğraflarından oluşan sergi, 4 - 14 Mart tarihleri arasında, 1462 Contemporary Art Gallery' de sanat severlerle buluşuyor.


1961 yılında Gölcük’te doğan Aykut Uslutekin, fotoğrafla okul yıllarında tanıştı. Fotoğraf sevgisi bir tutkuya dönüştüğünde böylece mesleği de belirlenmiş oldu.
Çalışma hayatına fotoğraf laborantlığıyla başladı. Ardından Kodak, Konica, Nikon firmalarında 15 yıl boyunca Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde Türkiye’nin her yanını karış karış gezdi, fotoğraf çekti. Bu çektiği fotoğrafları Votre Beaute, Masion Francais, Aktüel, Fotoğraf, Jazz, Chat, Pamukkale, İzmir Life, Newspot, Ege Life, Skylife ve Miko gibi dergilerde yayımlandı.
Okay Temiz, Bülent Ortaçgil, Kerem Görsev, Önder Focan, Craig Harris, Aydın Esen, Maria Rita Epik, Arto Tunçboyacıyan, Burhan Öçal, Kamil Erdem, Ateş Tezer, Yıldız Kenter, Genco Erkal, Gülsin Onay’la kapak fotoğraf çalışmaları yaptı.
Aynı zamanda Rotary International tarafından 2005 yılının “Meslek Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.
İzmir’deki caz hareketlerine öncülük ederek, halen onursal başkanlığını sürdürdüğü İzmir Caz Derneğinin kurulmasında büyük katkı sağlayan Aykut Uslutekin kendi adını taşıyan stüdyosunda fotoğraf çekmeye devam ediyor.


13."Caz Festivali Afiş Yarışması" Sergisi:
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini yine bir yarışma ile belirledi.  “Avrupa Cazı” gibi özel bir alana sahip, dünyanın sayılı festivallerinden biri olan “İzmir Avrupa Caz Festivali”ne gençlerin bakış açısını taşımayı, grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının yaratıcılıklarını desteklemeyi amaçlayan yarışmada, sergilenmeye hak kazanan afişler, 5 - 21Mart tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi' nde gezilebilir.



Eser Sahipleri:


Nisa Tildem Tokdemir, Alperen Güldü, Taylan Tozar, Erdal Çakır, Ali Batuhan Sarı, Feyyaz Sönmez, Hakan Üzülmez, Ranan Karabulut, Burak Çerçi, Ferhat Tunç, Osman Fuat Yayalar, Seyhan Günay Kaya, Salıse Ökdem, Gül Ayça Altmışoğlu, Taha Bekir Murat, Sinan Subaşı, İsmail Kayar, Cansu Özgün Kayacık, Boğaçhan Ünver, Can Çağatay Çamkır, Özge Coşgun, Can Yaylacıkoral, Merve Uzunoğlu, Ece Ağırtmış, Tuğba Sabaz, Seçil Gölcük, Pınar Özdemir, Müge Ersoy, İdil Tayhan, Sevda Ateş, Zeynep Sönmez, Pembe Şen, Pembe Şen, Aslı Geylan.

Etkinlik Takvimi: